Blog...

A rosszak végre elnyerik méltó büntetésüket? – a PCAS Állatmentő Egyesület is jelentette

Több mint 100 állat a kegyetlen szaporítók kezében. A nagy felháborodást kiváltott nyírbogáti pár esete, akik évekig folytattak illegális szaporító és kereskedelmi tevékenységet, a bíróság előtt állnak és letöltendő börtönbüntetéssel néznek szembe.

Az idei év rendesen megmérettette az állatvédőket / állatmentőket is. Emlékezhettek, hogy márciusban több kampány indult a menhelyek megsegítésére, mert a vírus miatti szigorítások bevezetése miatt  fontos élelemforrásoktól voltak elzárva hosszabb időre.

Különösen problémás helyzetben voltak és vannak a vidéki állatmentők és menhelyek. Az ország ezen területein csak olyan elhivatott emberek képesek helyt állni, mint például a PCAS állatmentő egyesület tagjai. Vidra Betty és Pompár Ágnes szervezete elsősorban a kelet-magyarországi térség gyepmesteri telepeiről ment ki és rehabilitál állatokat már 2000 óta. Az elmúlt 20 évben igyekeztek feltérképezni a gyepmesteri telepek működését és mielöbbi lépéseket sürgettek azok megreformálása érdekében.

Több szervezet kitartó munkájának köszönhető az is, hogy a 2020. júniusban felszámolt nyírbogáti szaporítótelep üzemeltetői részére az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kér állatkínzás büntette miatt. A két vádlottra hiába róttak ki korábban jelentős pénzbüntetést, tovább folytatták tevékenységüket egy olyan tanyán, ahol a kizsigerelt állatokat borzasztó körülmények között tartották.

Sokakkal együtt bízunk abban, hogy a nyírbogáti bíróság végre megfelelő büntetést fog kiszabni, ami azt jelenti, hogy a két állatkínzó börtönbe megy.

Reménykedünk abban is, hogy a Nemzeti Állatvédelmi Program foglalkozik majd a megfelelő büntetések kiszabásának érvényesítésével is. Nagy szükség lenne olyan elrettentő bírói ítéletekre, amelyekkel a hazai szaporítók tevékenységét jelentősen vissza lehetne szorítani.

 

Az alábbi linken olvashatsz még a PCAS munkájáról és arról, hogyan tudod támogatni őket:

Pohárnik Eszter

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdésed van?

+36 30 93 17 536