Blog...

Magyar Állatvédelmi hírportál – Interjú Szilvási Péter laptulajdonossal

Magyarország első állatvédelmi hírportálja, amely nem csak a hazai állatvédelem legfontosabb eseményeiről számol be, de bemutatja a sorsokat és az összefogás erejét hangsúlyozza a közös célok elérése érdekében.

Kikből áll a Magyar Állatvédelem csapat és milyen kötődése van a magyar állatvédelemhez? Van civil állásotok?

Négy fős csapattal indítottuk el a magyarallatvedelem.hu hírportált, mindannyian szabadidőnkben, elhivatottságból szerkesztjük az oldalt. Egyikünk online marketinggel és PR-ral foglalkozik, én magam hosszú ideig szerkesztő-riporterként dolgoztam. Mindannyiunkban közös, hogy több éves szakmai tapasztalatunk van hírportál szerkesztésében, így nem ismeretlen terepre tévedtünk akkor, amikor elstartolt októberben az oldal.

Milyen céllal jöttetek létre? Mik a mozgató rugóitok? Mik a jövőbeli céljaitok?

Egyértelmű célunk, hogy segítsük a hazai állatvédelem ügyét. Úgy véljük, hogy csakis összefogással lehet eredményeket elérni, a folyamatban pedig mindenkinek meg van a szerepe, így nekünk is. Mi a hírek összefogásával, országos jelentőségű ügyek feltárásával, színes interjúkkal tudunk hozzájárulni a változáshoz. Mivel mindannyian szabadidőnkben, elhivatottságból szerkesztjük az oldalt, jelenleg a kapacitásaink még korlátozottak, de bízunk abban, hogy a jövőben még több színes tartalommal, saját videókkal tudunk jelentkezni.

Mi az, amit a legégetőbb problémának láttok az országban az állatvédelem terén?

Ezer sebből vérzik az állatvédelem, ezért az alapoknál kellene kezdeni az újjáépítést. Maximálisan egyet tudunk érteni azzal a koncepcióval, ami négy pillér mentén alakítaná át gyökeresen az állatvédelmet: országos ivartalanítási programra, lakossági edukációra, az állatvédő szervezetek támogatására van szükség és arra, hogy végre elrettentő erejű ítéletek szülessenek az állatkínzások esetében, jelenleg ugyanis nincs visszatartó erő.

Van olyan hazai vagy külföldi civil szervezet, akikkel együttműködésben vagytok?

Számos hazai szervezettel ápolunk jó kapcsolatot, nem titok, hogy szorosan együttműködünk a Szurkolók az Állatokért mozgalommal. Bízunk abban, hogy ahogy egyre ismertebbé válik az oldal az állatvédő szervezetek között is, úgy tudjuk kapcsolatainkat még jobban építeni.

Mi a tapasztalat, hogyan reagálnak rátok az emberek?

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál hivatalosan is bejegyzett portál vagyunk, így is kezelnek bennünket, rossz tapasztalataink egyáltalán nincsenek. Sőt, a rendőrséggel és a bíróságokkal kifejezetten jól együtt tudunk működni a körözött állatkínzók felderítésében. Örülünk, hogy már többeket elkaptak azóta, hogy felhívásainkat rendszeresen közzétesszük mind a hírportálon, mind pedig a közösségi médiában.

Terveztek esetleg a jövőben összejöveteleket/ eseményeket szervezni? Én nagyon örülnék, ha az itthoni együtt gondolkodó szervezetek személyesen is tudnának találkozni, például egy állatvédelmi konferencia, fesztivál vagy hasonló esemény keretében. Mit gondoltok erről?

 Jelenleg a járványügyi helyzet nagyon behatárolja a lehetőségeket, de minden ilyen jellegű kezdeményezés mellé szívesen odaállunk médiatámogatóként.

Pohárnik Eszter

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdésed van?

+36 30 93 17 536