Blog...

Telefonos jogsegélyszolgálat nem csak gazdiknak

Mit tegyek, ha a környékünkön állatokat mérgeznek? Mit tegyek, ha a szomszéd sétáltatás címén kiengedi az utcára a kutyát egymagában? A szomszéd kutyája folyamatosan ugat és hiába kértük, nem tesz semmit ellene! Azt hiszem, a szomszéd kínozza a szegény kiscicát, kinek jelezzem? Mit tegyek, ha találok egy kóbor állatot?

És a kérdések sora végtelen. Minden nap találkozhatunk olyan állatokat érintő szituációkkal, amelynek kezelésében szeretnénk „helyesen” eljárni, de mégis hogyan?

Épp ezért jött létre a Bojtár Telefonos Állatvédelmi Jogsegélyszolgálat Egyesület, amelynek két profi tagjával készítettem interjút: Kajó Cecíliával és Fodor Kingával.

Az országban elsőként alakult olyan önkéntes szervezet, amelyben jogászok, állatorvosok és más szakemberek egyesítik tudásukat, hogy segítséget nyújtsanak telefonon és emailben nem csak jogi, de minden állatokat érintő kérdésben.

Ám a tanácsadás nem merül ki pusztán egy-egy válaszban, hanem a Facebook oldalukon rendkívül informatív posztok születnek az egyes kérdések kapcsán. Érdemes őket olvasni, mert sokszor kiderül, hogy a magát felelős gazdinak tartó állattartó sincs tisztában, hogy milyen jogi szabályok vonatkoznak rá.

Számomra például a Tenyésztők vs szaporítókról szóló legutóbbi posztjuk nagyon hasznosnak bizonyult. Saját oldalunkon is megosztottuk, hogy informáljuk a gazdisodni vágyókat, mire figyeljenek, ha esetleg kölyökkutyát szeretnének vásárolni.

Ahogy Fodor Kinga fogalmazott: „ Egyesületünk nagyon szép példa az összefogásra és erre lenne szükség az élet minden területén.„

Ezt támasztja alá, hogy a legutóbbi ismeretterjesztő körútjukon az előadásokon résztvevők egy-egy szakmai napon állatorvostól, állatvédőtől, rendőrtől, jogásztól is hallhattak előadásokat. Ez is kiválóan példázza, hogy a különböző szakmák képesek szépen együttműködni.

Az, hogy mennyire szükség van a Bojtárhoz hasonló szervezetek munkájára abból is látszik, hogy naponta kapnak telefonhívásokat, emaileket is. Az Egyesület egyértelműen leszögezi, hogy ők nem alkotnak ítéletet és nem cselekszenek a megkereső nevében, hanem tanácsot adnak abban, hogyan érdemes eljárni a kérdéses esetekben.

További sikeres munkát kívánunk a Bojtár  Telefonos Jogsegélyszolgálatnak!

Elérhetőségeik:

Segélyhívó telefonszám: +36209185728

Email: bojtartelefonosjogsegely@gmail.com

Nézzétek meg az interjút:

És kövessétek a Facebookon őket:

Pohárnik Eszter

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdésed van?

+36 30 93 17 536