Blog...

Nyaklánc – az életmentő innováció

Mit tegyünk, ha ijedős vagy szökős a kutyánk? Hogyan készülhetünk fel Szilveszterre? Hogyan növelhetjük kedvencünk megtalálásának esélyét, ha netán elkóborol?

A hétvégén, mint minden vasárnap, ismét részt vettünk az Akela Kutyiskola tanfolyamán. Meg kell említenem, hogy Csubakka szuperül teljesített ahhoz képest, hogy ez volt a negyedik részvételünk. Ám az óra végén történt valami. Egy nagy zaj teljesen kizökkentette Csubit, és attól a ponttól kezdve nem lehetett rá hatni még a jutifalattal sem. Csak megfeszülve, idegesen nézett körbe. A kocsihoz is laposkúszásban mentünk, és egy másodperc alatt bent volt a vezető ülés alatt. Gondolom, ez a szitu sokaknak ismerős.

Az erős hangok megijeszthetik a kutyát, ez egyértelmű, és ez eszembe juttatta, hogy hamarosan elérkezünk az év egyik rettegett csúcspontjához: a Szilveszter éjszakához. Habár a kijárási tilalom miatt biztosan csendesebb lesz az idei év vége, abban azért biztos vagyok, hogy akad, aki a tavalyról megmaradt készletet előveszi, és durrogtat majd.

A szakemberek szerint nem elég egy-két nappal a tűzijáték előtt felkészíteni ijedős kedvencünket arra a bizonyos estére. Akár hónapokkal előtte érdemes elkezdeni, sőt, a legjobb, ha gyökér kezeljük ezt a problémát.

Ilyen esetben érdemes szakértőktől segítséget kérni, és megbeszélni azt, hogyan tudjuk lépésről lépésre felkészíteni kutyusunkat a szilveszteri tűzijátékra vagy más egyéb váratlan, hangos zajra.

A különböző felkészülési technikákon kívül tehetünk még egy nagyon egyszerű és elérhető dolgot: használhatunk nyakláncot bilétával. Sőt, ez lehet egy szuper karácsonyi ajándék négylábú kedvencünknek vagy akár állatbarát ismerőseinknek is!

Én a ChiliCord EbDesign legújabb innovációjára tettem le a voksot, a bilétatartó nyakláncukra. Egyrészt, mivel Csubi egy kistestű kutyus fontos szempont, hogy a nyaklánc anyaga könnyű legyen és állítható. Másrészt, Csubi nagyon szeret bóklászni-szaglászni a bokrokban. Ám ez a nyaklánc, ha beleakadna bármibe Csubi, kitágul annyira, hogy könnyedén ki tudjon bújni belőle. Így biztosan nem fenyegeti az a veszély, hogy esetleg beakad vagy fennakad valahol.

Nyilván nincs minden házban chipleolvasó, és sajnos sokan nem chippeltetik még mindig házi kedvencüket, radikálisan csökkentve ezzel annak esélyét, hogy szökős vagy elkóborolt kutyusuk mielőbb hazakerüljön.

A megtalálónak ilyenkor a nyakörv vagy nyaklánc  és biléta nem csak azt jelzi, hogy gazdis kutyust talált, hanem abban is segítség, hogy a kutya nevének és akár a tulajdonos telefonszámának ismeretével hamar előkerülhet a gazdi.

Mi több, egy nyakláncnak és bilétának rendkívül fontos szerepe lehet, ha például kedvencünk süket vagy segítő kutyus. Bármilyen plusz infót tehetünk a bilétára jelentősen megnövelve ezzel annak az esélyét, hogy ha valaki megtalálja kedvencünket, akkor a kutya speciális igényei szerint tudjon vele bánni.

Vigyázz kutyusodra nyakörvvel és bilétával! Kattints ide:

Pohárnik Eszter

Szólj hozzá te is!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdésed van?

+36 30 93 17 536